Zoeken

Veel succes met de examens!


 

Mooi Werk

Hier de nominaties voor de BruutTAAL schrijfdossierprijs 2017, tot nu toe: Stijn, Davinia, Anja, Tess en Benthe. De redactie van onderwijstijdschrift Didactief gaat in mei de inzendingen beoordelen. Op je diploma-uitreiking zal je eigen leraar Nederlands de nummer 1 een mooie envelop overhandigen, met de complimenten van BruutTAAL.

(Je kunt insturen tot 1 mei)

        

                        

Maak een tijdschrift over een schrijver. Deze kinderen hebben wel heel goed naar de voorbeelden gekeken en een mooi roddelblad gemaakt over Imme Dros, compleet met sappige 'nieuwtjes' over haar liefdesleven met illustrator Harrie Geelen. Leestip van onze redactie: De Trimbaan 

Dat een tijdschrift over Jean Marie Auel de vorm krijgt van The Natural Geographic  is ook echt een vondst! Zij schreef oa. De stam van de holenbeer.

Op GSG Guido de Brès in Amersfoort zijn de leerlingen ook goed bezig. Bedankt voor alle mooie inzendingen. Je ziet hier een verwerking van de opdracht Muurkrant  door Rosanne en Rachel uit 2 gymnasium. Zij lazen het boek Rosa van Roland Kalkman.
Het Kwartet dat je hiernaast ziet is gemaakt door Loïs, Susanne en Annefleur uit vwo 1. Zij lazen het boek Schuld  van Hans Mijnders en maakten daar de opdracht Kwartet bij. 
Om de werkstukken wat beter te bekijken klik je op de afbeelding.

Hieronder de opdracht Plaatjes van gedichten door Lisa. Zij zit in twee havo van het Odulphuslyceum in Tilburg.

De laatste brief

Lisa (15 jaar, Alkmaar) maakte deze prachtige verfilming van een sonnet van Bertus Aafjes.

De Kus

Sammie uit Berkel maakte deze boektrailer bij Kus van Lydia Rood.