Zoeken

Jongens, tis vakantie, wegwezen. (geldt ook voor leraren)


 

Boeken

Besteed aandacht aan het kiezen van je boek. Kost misschien een kwartier, maar het levert je een paar mooie uren op. Pak je zomaar iets, dan heb je een dikke kans dat elke minuut lezen je moeite kost en dat je uiteindelijk alleen een uittreksel leest op scholierenpuntcom. Zonde.

Boekenzoeker 12-15

Enorme verzameling boeken waarin je lekker kunt snuffelen. Hier vind je wat jij ook echt wilt lezen. Compleet met veel reacties van lezers!

Verder

Boekenzoeker 15-18

Veel boeken, ook voor je examenlijst, ook met veel reacties van lezers. Maar let op: onze minister heeft besloten dat je voor het examen havo en vwo alleen boeken mag lezen die het eerst in het Nederlands verschenen. Niet slim natuurlijk, maar hij is wel de baas. Geen vertaalde boeken dus.

Verder

Een boekje open

Enorm veel boeken met deskundige recensies van een heeel ervaren lezer. Ook de recensies zijn de moeite van het lezen meer dan waard.

Verder

De jonge jury

Boeken van nu, net geschreven, spiksplinternieuw. Hoor bij de eerste lezers en als je wilt, stem je mee voor de belangrijkste publieksprijzen. Veel leestips!

Verder

Ik vind lezen leuk

Enorm veel boeken met (superkorte) recensies van leeftijdgenoten en recensies van ervaren lezers. "Kinderen die een hekel hebben aan lezen bestaan niet. Ze hebben alleen het juiste boek nog niet gevonden (Frank Serafini)"

Verder

Lezen voor de lijst

Een behoorlijke verzameling boeken, ingedeeld naar niveau. Een boek van deze site mag altijd voor de lijst. Een havolezer leest minstens niveau 2 en 3, een vwo'er leest 2-4 maar als je plezier beleeft aan hogere niveaus: houd je vooral niet in.

Verder

Leesplein

De site van je bibliotheek. Veel informatie, zoekfunctie op titel, schrijver en onderwerp. Én superhandig: meteen je boek bestellen bij je eigen bibliotheek. Ook luisterboeken!

Verder

Leesadviezen

  • een uitgebreide boekenlijst
  • onderverdeeld in niveaus en thema's
  • ook met recente titels

Verder